Franck van Borssele heeft een eigen Voedselbosje

Op donderdag 10 maart gingen de handen uit de mouwen van de leerlingen van Omnis Kindcentrum Franck van Borssele. Onder begeleiding van IVN Natuureducatie hebben zij zelf een Voedselbosje aangelegd op het plein van het kindcentrum. Tegels eruit en kruiden, struiken en bomen erin!

Zelf aan de slag
In december 2021 werd er door IVN Natuureducatie samen met de hovenier en het team van de Franck van Borssele de locatie van het Voedselbosje bepaald en een ontwerp gemaakt. Onder een stralende zon gingen de leerlingen op 10 maart aan de slag om onder begeleiding van de hovenier kruiden, struiken en bomen te planten. Daarnaast hebben ze ook nog grondig bestudeerd hoe wormen er uit zien, welke kruiden er allemaal zijn en uiteraard zijn er ook naamstokjes gemaakt voor in het Voedselbosje.

Opening door de burgemeester
Nadat de leerlingen het Voedselbosje hadden aangelegd, kwam burgemeester Dijksterhuis de officiële opening verrichten. Samen met het jongste en het oudste kind van het kindcentrum heeft hij een appelboom geplant. Mét de belofte dat hij een appeltje krijgt van de eerste oogst! Want de kinderen gaan samen met de Voedselboswachter zelf voor het Voedselbosje zorgen. En wat zou het dan leuk zijn dat ze in de toekomst tijdens de lessen aan de slag kunnen met de oogst van het Voedselbosje.

Over Voedselbosjes
Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, braam, citroenmelisse en colakruid. IVN heeft als droom om samen met partners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje. Op deze manier nemen ze kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie, ze maken gezond eten toegankelijk en ondersteunen de voedseltransitie in de landbouw.